A A A
logo VVR

Al sinds eind jaren negentig van de vorige eeuw bestaat de Code VVR als richtlijn voor iedereen die betrokken is bij het vervoer van rolstoelinzittenden. Aanvankelijk samengesteld door KBOH te Woerden welke in 2007 is opgenomen in de kennisorganisatie Vilans te Utrecht.

De laatste versie van de Code VVR dateert van 2001 en was duidelijk aan herziening toe. Per 1 juli 2010 werd in plaats van het vernieuwen van de Code VVR besloten het project rondom het veilig vervoeren van rolstoelinzittenden te beƫindigen.

Onze secretaris-penningmeester dhr. Ap Peters (overigens mede-initiatiefnemer van de oorspronkelijke Code VVR) heeft toen spontaan besloten op eigen initiatief de Code geheel te upgraden. Hij heeft hiertoe met veel kenniswerkers en stakeholders uit verschillende branches uitgebreid overleg gehad over de inhoud.

Inmiddels is de upgrade van de Code zover gevorderd dat op afwerken en officieel publiceren na deze nagenoeg klaar is. Thans is de laatste conceptversie, versie 9.1 de meest recente. Deze versie geeft al zoveel nieuwe inzichten, dat het voor velen voordelen biedt om dit concept al te kunnen inzien. Daarom kunt u deze versie al vanaf deze website downloaden.

download code VVR